ELLOPIA Το μεγαλύτερο ενημερωτικό blog και το μεγαλύτερο eshop στην Ελλάδα, μαζί σε ένα site!!

Μπείτε στο ellopia.webs.com, όπου θα βρείτε, το μεγαλύτερο και πληρέστερο ενημερωτικό BLOG με Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, καθώς επίσης και το μεγαλύτερο e-shop στην Ελλάδα με μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων!Ό,τι ζητήσετε μπορείτε να το βρείτε σε αυτό το site!!

http://m1.miiduu.com/store1/26048/image/data/----.jpeg


Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Συνεχίζει να απειλεί ο Σόιμπλε προκειμένου να επηρεάσει τις νέες εκλογές στην Ελλάδα


Ούτε μισό βήμα πίσω από την απόλυτη στάση που τηρεί, δεν κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη, προειδοποίησε εκ νέου την Ελλάδα ότι δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος βοήθειας. Την ώρα που, ειδικά μετά την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία, αρχίζουν να πληθαίνουν οι φωνές για περιορισμό των προγραμμάτων λιτότητας, o κ. Σόιμπλε παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, προεξοφλώντας, μάλιστα και τη στάση της υπόλοιπης Ευρώπης!

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάστηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και δεν μπορούμε να το επαδιαπραγματευτούμε», τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk, μία ημέρα μετά την οριστική αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί την βοήθεια που τής προτείνεται. Εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους», σημείωσε και πρόσθεσε πως δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά αυτό εξαρτάται «από την κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού».
«Το να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα επιλέξει η Ελλάδα δεν βοηθά», ανέφερε.

«’Δημοψήφισμα’ για το ευρώ οι εκλογές»
Χθες, Δευτέρα, ο κ. Σόιμπλε επιχείρησε και πάλι να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα, απειλώντας και πάλι με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε «δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» τις επερχόμενες εκλογές! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε πως αν η χώρα μας θέλει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: «Εάν η Ελλάδα -και αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων- θέλει να παραμείνει στο ευρώ, τότε πρέπει να αποδεχτεί τους όρους των συμφωνιών. Διαφορετικά, η παραμονή στο ευρώ δεν είναι δυνατή. Κανένας υπεύθυνος υποψήφιος δεν μπορεί να το κρύψει αυτό από το εκλογικό σώμα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση είπε ότι «το διακύβευμα δεν είναι μονάχα η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, είναι η δέσμευση του ελληνικού λαού στην Ευρώπη και το ευρώ», ενώ χαρακτήρισε το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα ως «σοβαρή αντιξοότητα».
http://www.eklogika.gr/news/9533

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου