ELLOPIA Το μεγαλύτερο ενημερωτικό blog και το μεγαλύτερο eshop στην Ελλάδα, μαζί σε ένα site!!

Μπείτε στο ellopia.webs.com, όπου θα βρείτε, το μεγαλύτερο και πληρέστερο ενημερωτικό BLOG με Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, καθώς επίσης και το μεγαλύτερο e-shop στην Ελλάδα με μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων!Ό,τι ζητήσετε μπορείτε να το βρείτε σε αυτό το site!!

http://m1.miiduu.com/store1/26048/image/data/----.jpeg


Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Yστατη προσπάθεια

Υστατη προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος το μεσημέρι συναντάται με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα, τους αρχηγούς δηλ. των κομμάτων που έλαβαν τις προηγούμενες μέρες διερευνητική εντολή.
Στο τραπέζι παραμένει η πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία «κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου» με «αριστερό άλλοθι». «Κόκκινες γραμμές» για τον κ. Τσίπρα, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ζητήματα όπως η μετενέργεια και οι συλλογικές συμβάσεις, η εφαρμογή των μέτρων του Ιουνίου, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση».
«Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν.Θα κριθούν και αυτοί και εμείς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Επικρίνοντας τη στάση του κ. Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία τον κατηγορεί ότι τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης, οδηγώντας τη χώρα σε ακυβερνησία.
Απαισιόδοξος για το σχηματισμό κυβέρνησης εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο Μega ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Δεν διατηρώ μεγάλες ελπίδες ... Το πιθανότερο είναι πως θα οδεύσουμε προς τις εκλογές, εκτίμησε και απηύθυνε ύστατη έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς, οπως είπε, δεν πρόκειται για ζήτημα κόμματος, αλλά για ζήτημα συμφέροντος της χώρας και της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, σημείωσε, έχει αποφασίσει να πάει σε εκλογές γιατί πιθανολογεί ότι θα αυξήσει τα ποσοστά του, ενδεχόμενο που ίδιος έδειξε να μη συμμερίζεται.
Σε δημοσκόπηση πάντως, της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ενισχυμένος, καθώς στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίσετε, συγκεντρώνει ποσοστό 20,5%. Ακολουθούν ΝΔ με 18,1%, ΠΑΣΟΚ με 12,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,4%, ΚΚΕ με 6,5%, Χρυσή Αυγή με 5,8% , ΔΗΜΑΡ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, ΔΗΜΣΥΜ 2,5%, ΛΑΟΣ 2,4%, Δημιουργία Ξανά 2,2% , Δράση 1,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 72% θεωρεί πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, το 22,9% ζητεί εκλογές για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 78,1% ζητεί από τη νέα κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ενστάσεις επί της διαδικασίας από τον Π. Καμμένο
Αμέσως μετά τους αρχηγούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων που εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή στις 6 Μαΐου, τους οποίους ο Πρόεδρος θα δεχθεί έναν - έναν, κατά σειρά εκλογικής δύναμης. Ενστάσεις επί της διαδικασίας έχει ήδη διατυπώσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Πολιτών. Ο κ. Καμμένος κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι κάνει τα πάντα για να μην απαντήσει στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Πρόεδρο και να μην βρεθεί στο ίδιο τραπέζι. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, στις 10.45 θα κάνει δηλώσεις για το θέμα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε πίστωση χρόνου για την Ελλάδα: «Αν ο σχηματισμός κυβέρνησης καθυστερήσει κι άλλο ή γίνουν νέες εκλογές, η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, που πρέπει να της δοθεί», υποστήριξε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «δεν υπάρχει περίπτωση αποφυγής του αυστηρού προγράμματος λιτότητας».
http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2177631 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου