ELLOPIA Το μεγαλύτερο ενημερωτικό blog και το μεγαλύτερο eshop στην Ελλάδα, μαζί σε ένα site!!

Μπείτε στο ellopia.webs.com, όπου θα βρείτε, το μεγαλύτερο και πληρέστερο ενημερωτικό BLOG με Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, καθώς επίσης και το μεγαλύτερο e-shop στην Ελλάδα με μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων!Ό,τι ζητήσετε μπορείτε να το βρείτε σε αυτό το site!!

http://m1.miiduu.com/store1/26048/image/data/----.jpeg


Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δημοψήφισμα για το ευρώ μαζί με τις εκλογές πρότεινε η Μέρκελ


«Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη» μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου πάντως σημειώνεται πως «είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρεται ακόμη πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης και ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο.
Λίγο μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα, η γερμανική κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της ανακοίνωσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έκανε τέτοια πρόταση. Όμως, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμειναν πως η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα. Αντ. Σαμαράς: Τουλάχιστον ατυχής η δήλωση Μέρκελ
«Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ, επιλογή, που, άλλωστε, υπερασπίζεται με αιματηρές θυσίες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι στο ευρώ παράλλημα με τις νέες εκλογές.
Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως ο ελληνικός λαός δικαιούται το σεβασμό των εταίρων του και προσθέτει: «Η αποψινή πρόταση της κας Μέρκελ περί δημοψηφίσματος –και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό- είναι, τουλάχιστον, ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Γιατί απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα».
Αλ. Τσίπρας: Η κ. Μέρκελ θα πάρει την απάντησή της στις 17/6
Η κ. Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα-προτεκτοράτο και αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με τη στάση τους και τις επιστολές τους, παρτήρησε ο Αλέξης Τσίπρας και δήλωσε βέβαιος πως την απάντηση στη Γερμανίδα καγκελάριο θα τη δώσει ο ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου.
ΠΑΣΟΚ: Δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος
Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Προστίθεται μάλιστα ότι το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά η οριστική έξοδος από την κρίση και η αποκατάσταση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρώπη με ασφάλεια και με χειρισμούς που ανακόπτουν την ύφεση και την ανεργία, προστατεύουν τα εισοδήματα, ιδίως τα χαμηλά και μεσαία και δίνουν προοπτική και αισιοδοξία.
Π. Καμμένος: Αν θέλει, να κάνει η Γερμανία δημοψήφισμα
Αμεση ήταν απάντηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην προτροπή της Αγγελας Μέρκελ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές. «Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτειά της δημοψήφισμα και να φύγει από το ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα», ήταν το σχόλιό του μέσω twitter.
ΚΚΕ: Ωμός εκβιασμός
Το ΚΚΕ «απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα "ευρώ ή δραχμή"». Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, «πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ». ΔΗΜΑΡ: Η Μέρκελ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες
Η κ. Μέρκελ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια η πρόταση για δημοψήφισμα και μάλιστα την ώρα που η χώρα πορεύεται προς εκλογές. «Η κ. Μέρκελ οφείλει να αντιληφθεί ότι το πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης αλλάζει», σημειώνεται.
Γ. Καρατζαφέρης: Προκλητικό λάθος της Γερμανίας
Προκλητικό λάθος χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης την την πρόταση της Αγκελα Μέρκελ για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι στο ευρώ και πρόσθεσε ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτελούν ούτως ή άλλως ένα δημοψήφισμα.
Κοινωνική Συμφωνία: Προσβλητική και προκλητική η παρέμβαση
Για προσβλητική και προκλητική παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελάριου στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας κάνει λόγο η Κοινωνική Συμφωνία, τονίζοντας ότι η Αγκελα Μέρκελ «πολέμησε λυσσαλέα τη δυνατότητα έκφρασης του ελληνικού λαού και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», τον περασμένο Οκτώβριο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την έγκριση ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. Η τηλεφωνική επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον κ. Παπούλια είχε γίνει γνωστή από το μεσημέρι, μέσω του του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Βερολίνο, η κ. Μέρκελ είχε εκφράσει την ελπίδα να συγκροτηθεί μια λειτουργική κυβέρνηση στην Ελλάδα: «Η καγκελάριος πράγματι μίλησε μαζί του. Δεν μπορώ να σας πω πολλά για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας. Επανέλαβε την θέση της γερμανικής κυβέρνησης πως περιμένουμε τις νέες εκλογές και πως επιθυμούμε εμείς και όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να δούμε μια νέα, λειτουργική κυβέρνηση». Επισήμανε ακόμη ότι οι δύο ηγέτες έχουν και κατά το παρελθόν συνομιλήσει και πως θα το επαναλάβουν σίγουρα και στο μέλλον. Παράλληλα, αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, το οποίο χαρακτήρισε «εμπιστευτικό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Ανάλογο τηλεφώνημα έγινε και από το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε στον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ σημείωσε ότι ο κ. Βεστερβέλε κινήθηκε στη γραμμή της καγκελαρίου και επανέλαβε στον Έλληνα ομόλογό του ότι η Γερμανία «θέλει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα».
Σχολιάζοντας την αναφορά της κ. Μέρκελ περί αναπτυξιακών μέτρων για την Ελλάδα από ευρωπαϊκής πλευράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου περιλαμβάνονται μέτρα για την ανάπτυξη της Ελλάδας και οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο από το να εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις.
Ομπάμα-Ολάντ: H θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη
H θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, δήλωσαν ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο
Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι υπάρχει σύγκλιση στις απόψεις των δύο αρχηγών όσον αφορά στην ανάπτυξη.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η σύνοδος της G8 η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Καμπ Ντέιβιντ, θα πρέπει να επικεντρωθεί στους τρόπους προαγωγής της ανάπτυξης παράλληλα με τις μειώσεις δαπανών στην Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη.
«Ο πρόεδρος Ολάντ και εγώ συμφωνήσαμε ότι είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία», σημείωσε ο Ομπάμα.
Μ. Σουλτς: Φρούδες ελπίδες για ευρώ χωρίς μνημόνιο
Tη στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κουνοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα μέτρα λιτότητας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα. Ο κ. Σούλτς δήλωσε καταθορυβημένος από την αποτυχημένη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών και αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να διακοπεί η αποπληρωμή των δανείων, είπε πως αποκρύπτουν το γεγονός ότι τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλέον να δανείζεται ούτε από τράπεζες ούτε από κράτη και αυτό θα είναι μόνο «η αρχή της φρίκης» για τον ελληνικό λαό. «Τρέφουν φρούδες ελπίδες εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το μνημόνιο, αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μείνουν στην ευρωζώνη. Υπόσχονται ελάφρυνση αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή», υπογράμμισε.
Ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την κατανόησή του απέναντι στους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τους επιχειρηματίες και τις ελληνικές οικογένειες που πλήττονται από την κρίση. Έλαβα το μήνυμά σας, σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι η Ε.Ε. θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γερμανός πολιτικός χαρακτήρισε απαραίτητα τα μέτρα της λιτότητας, καθώς όπως είπε, η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, ενώ διαβεβαίωσε πως η Τρόικα δεν έχει αποικιοκρατικά σχέδια, αλλά αντιθέτως εφαρμόζει ένα πρόγραμμα διάσωσης.
Αναφερόμενος στην επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας, δήλωσε ότι καμία χώρα δεν θα την εγκρίνει εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Επεσήμανε ωστόσο ότι πέρα από τη λιτότητα πρέπει να προστεθεί και ένα σύμφωνο ανάπτυξης με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της ζήτησης ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται η φορολόγηση των πλουσίων.
Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απηύθυνε έκκληση στου Ελληνες «να μην εγκαταλείψουν το σκάφος τώρα που διαφαίνεται επιτέλους ελπίδα στον ορίζοντα».
Διαψεύδει η Κομισιόν την ύπαρξη σεναρίου έκτακτης ανάγκης για έξοδο της χώρας από το ευρώ
Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διέψευσε την ύπαρξη σεναρίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τόνισε πως η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαψεύδει επίσημα και κατηγορηματικά, σενάρια, σύμφωνα με τα οποία φέρεται να επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε, μέσω Twitter, o εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επεξεργάζονται σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Πριν από ενάμιση χρόνο ίσως να υπήρχε ο κίνδυνος ενός ντόμινο», είπε ο ευρωπαίος επίτροπος σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Standaard. «Σήμερα όμως» πρόσθεσε, «τόσο εντός της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν, υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες δουλεύουν πάνω σε σενάρια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαιώνει την ύπαρξη σχεδιασμών για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Το θέμα αρνήθηκε να σχολιάσει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αναφέροντας μόνο πως «οι πολίτες μας περιμένουν από εμάς να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο».
«Τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε ό,τι είναι δυνατό να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη... Έχουμε ένα πρόγραμμα και το τηρούμε. Πρέπει και η Ελλάδα να το τηρήσει», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου, συμπληρώνοντας πως η γερμανική κυβέρνηση έχει ευθύνη απέναντι στους πολίτες της να είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο.
Παράλληλα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ- Παράμο επανέλαβε τη θέση της ΕΚΤ ότι τάσσεται σθεναρά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.
«Αυτό που προτιμούμε ιδιαίτερα είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» σημείωσε ο Γκονθάλεθ-Παράμο, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΚΤ στα τέλη Μαΐου. Πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ να επεξεργάζεται» το σενάριο ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Νέες δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε και η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ. Αν και οι δηλώσεις της ήταν λιγότερο σκληρές από άλλες, το μήνυμα είναι το ίδιο: παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, με τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.
Αν και σημείωσε πως «φθηνό δεν είναι πλέον τίποτε σε αυτή την κρίση του ευρώ, ούτε μια παραμονή, ούτε μια αποπομπή των Ελλήνων» από το ευρώ, επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για μια χρεοκοπία της Ελλάδας, απ΄ ό,τι πριν μερικά χρόνια, και οι τράπεζες είναι σε καλύτερη θέση, πως υπήρξε ήδη διαγραφή χρέους και ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης λειτουργεί νωρίτερα απ΄ ό,τι σχεδιαζόταν.
http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2180618

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου